Prosjekt Bildende Kunstneres Hjelpefond

I 2016 flyttet Bildende Kunstneres Hjelpefond (BKH) inn i nye lokaler i Kongensgate 2. For hvert originale kunstverk som blir solgt i Norge går 5 % til BKH som gir pengene tilbake til kunstnere i form av tilskudd og stipender.

BKH er en kulturinstitusjon, og ikke bare et regnskapsbyrå. De ønsket seg lokaler som gjenspeiler fagområdet de jobber med. Lokalene bestod i all hovedsak av tre rom, pluss en gang, en garderobe og et gammelt bankhvelv. Briefen var å lage et kjøkken, et møterom og en arbeidsplass for tre personer.

Vegger og himlinger i hovedrommene ble malt kritthvite for å henspille på det klassiske utstillingsrommet «den hvite kuben». Det ble montert store lyssirkler i taket for å understreke og samspille med de kvadratiske rommene. Høyden på noen av døråpningene mellom rommene ble hevet og det ble satt inn moderne sorte dørkarmer. Dette gir en følelse av at selve takhøyden i hovedrommene er løftet.

Det ble lagt inn kraftige gule, rosa og sorte fargeeffekter i alt det hvite. Gangen mellom kontorsonen og utstillingsrommene ble malt gul og dermed forvandlet til et tredimensjonalt objekt. Den spesialdesignede kjøkkenløsningen spiller på den samme tredimensjonale følelsen der den henger og svever i rommet.

Prosjekttittel: Kontorlokalene til Bildende Kunstneres Hjelpefond (BKH)
Prosjekttype: Design av nye kontorlokaler i Kvadraturen
Adresse: Kongens gate 2
Størrelse i m2: 77
Oppdragsgiver: BKH
Foto: Fin Serck-Hanssen
Ferdigstilt: 2016

kaels - BKH
kaels - BKH
kaels - BKH
kaels - BKH
kaels - BKH
kaels - BKH
kaels - BKH