Prosjekt Kon-Tiki Museet

Kon-Tiki Museet går igjennom en oppgraderingsprosess, der trinn en er gjennomført. Museet ønsket å begynne med inngangspartiet og foajeen. Det lå også i oppdraget å se på eksisterende kontorfasiliteter på første plan, samt tilretteleggelse av en kantine med tilstøtende møterom i andre etasje.

Første befaring på museet avslørte at inngangspartiet og foajeen hadde grodd igjen i årenes løp. Oppdraget gav umiddelbart behov for å renske ut alle lag for å komme tilbake til den opprinnelige arkitekturen til F. S. Platou fra 1957. Den største utfordringen var å skape en gjennomgående gulvflate i hovedrommet som under årene hadde blitt gjort om til ramper og nivåforskjeller, samt fjerne provisoriske lettvegger og himlinger.

Inngangsdøren ble flyttet tilbake til venstre side av bygget der den opprinnelig stod. Etter inngangspartiet ble det lagt opp til en stor åpen sone for besøkende. Suvenirbutikken ble plassert innerst i det åpne rommet, flankert av en passasje med garderobeskap som leder til de skjulte toalettene. Det ble åpnet opp inn til kontorfløyen med glassdører. De fremste kontorene fikk en overhaling, mens direktørkontoret ble vurdert verneverdig.

Det overordnede uttrykket representerer Thor Heyerdahls nordiske gentleman-stil i kombinasjon med farger og kontraster fra de mange reisene. Formspråket er organisk med henvisning til naturens materialer og ressurser.

Prosjekttittel: Kon-Tiki Museet Oppussing trinn I
Prosjekttype: Ombygging og omlegging av resepsjon, butikkareal, kontor og kantine. Spesialtegning av fastinnredning og møbler
Adresse: Bygdøynesveien 36
Størrelse i m2: 200
Oppdragsgiver: Kon-Tiki Museet
Foto: Fin Serck-Hanssen
Ferdigstilt: 2016 og pågående

kaels - kon-tiki
kaels - kon-tiki
kaels - kon-tiki
kaels - kon-tiki
kaels - kon-tiki
kaels - kon-tiki