Prosjekt AKTIV MOT KREFT PUSTEROM

Aktiv mot kreft er en stiftelse etablert av Grete Waitz og Helle Aanesen i 2007. Visjonen er at fysisk aktivitet skal bli en del av kreftbehandlingen basert på de erfaringene Grete Waitz gjorde under eget sykdomsforløp og senere forskningssamarbeid rundt emnet. Kaels Studio har designet samtlige av Pusterommene med unntak av de tre første.

Aktiv mot kreft jobber med ulike kreftsykehus i hele landet for å få dem til å innføre trening som en del av behandlingen og frigjøre rom som kan gjøres om til egne treningsrom for kreftpasienter. De har kalt disse rommene for Pusterom fordi de også skal gi pasienter et avbrekk fra sykdommen og sykehuset. Et Pusterom består typisk av treningssone, sosialsone, samtalerom og garderober på cirka tre hundre kvadratmeter.

Fra et designståsted har det handlet om å skape trivelige rom der pasienter kan bruke kroppen og oppleve mestringsfølelse. Det har vært viktig med brukerinvolvering fra første stund for å komme frem til at det i disse treningsrommene for eksempel ikke skal være speil. Pasienter trenger ikke minnes på ytre forvandling som følge av sykdommen. Fargevalg ble også nøye utarbeidet for å unngå farger som kan virke kvalmende eller skape andre reaksjoner for pasienter som nettopp har hatt cellegift, for å nevne noen av utfordringene og løsningene.

Prosjekttittel: Aktiv mot kreft Pusterom
Prosjekttype: Treningsrom for kreftpasienter ved ulike sykehus i Norge
Antall: 13 av totalt 16 Pusterom er designet av Kaels Studio
Størrelse i m2: Ca. 300 per Pusterom
Oppdragsgiver: Aktiv mot kreft
Foto: Fin Serck-Hanssen
Ferdigstilt: Fra 2011. Det 16. ferdigstilles i Stavanger i oktober 2017

kaels - pusterommet
kaels - pusterommet
kaels - pusterommet
kaels - pusterommet
kaels - pusterommet
kaels - pusterommet
kaels - pusterommet
kaels - pusterommet
kaels - pusterommet